Pedagoški rad

PEDAGOŠKI RAD

Od 1990.godine kada Zoran Rakić započinje sa  radom u muz.školi ”Kosta Manojlović” u Zemunu evidentni su napori, angažovanost i posvećenost pedagoškom radu.  Sa studentima i učenicima aktivno učestvuje u kulturnom životu zemlje. Priređuje mnoge javne nastupe svojih učenika i studenata ukljulujuči i koncerte klase u Beogradu (KNU, Atrijumi Narodnog muzeja, Atrijumu Etnografskog i muzeja Jugoslavije, Filharmonija, Ruski dom, SKC, Jevrejski dom, Madlenijanum, Biblioteci grada Beograda, muzičkim školama:”Manojlović”, ”Vučković”, ”Jenko”, ”Binički”, ”Stanković”, ”Konjović”), Pančevu, Zemunu, Valjevu,  Smed. Palanci, Srpskom Sarajevu, Petrovcu na Mlavi, Palama, Sarajevu, Loznici, Vranju, Lazarevcu, Smederevu, Subotici, Novom Sadu, Kragujevcu, Aranđelovcu, Ubu, Banji Koviljači, Sremskoj Mitrovici, Srem. Karlovcima, u Sloveniji, Slovačkoj, Grčkoj, Italiji i dr. gradovima.

Studenti i učenici prof. Zorana Rakića nastupaju i na brojnim festivalima i takmičenjima u Zemlji i inostranstvu. To su Italija  (Kastelfidardo, Streza), Slovačka, Grčka, Slovenija, Bugarska, Rusija, Australija, Republička i Savezna, ”Petar Konjović”, ”Dani harmonike” u Smederevu,”Mladi harmonikaši” u Beogradu, SIWA u Kragujevcu i Beogradu, Međunarodnom festivalu u Novom Kneževcu, Festivalima m.š. Srbije, Takmičenju u Loznici, Lazarevcu, Ubu, Aranđelovcu i dr. Ostvareni su značajni rezultati. Izvestan broj studenata i učenika je i pobeđivao u svojim takmičarskim kategorijama. Osvojeno je 307 nagrada:

–         197 pobeda, specijalnih i I nagrada

–         76 drugih nagrada

–         34 trećih nagrada

–         6 pohvala

Diplomirani srednjoškolci uspečno nastavljaju svoje školovanje na studijama u Nemačkoj, Rusiji, Čileu, Beogradu (ALU), Kragujevcu, Istočnom Sarajevu i Bijeljini.

Među studentima ima dvadeset  svršenih (sada kolega u Valjevu, Novom Sadu, Loznici, Brčkom, Sarajevu, Zrenjaninu, Banja Luci, Smederevu, Smederevskoj Palanci, Mladenovcu, Aranđelovcu, Bačkoj Topoli, Vršcu i Petrovcu na Mlavi): Tokanović Ana, Vejnović Svetlana, Radosavljević Nataša, Eraković Gvozden, Manasijević Bratislav, Obradović Vladimir, Vasiljević Sanja, Tintor Predrag, Todorović Jasenka, Marković Irena, Djukić Ljubomir, Mihailović Vesna, Eraković Milan, Sabo Balaž Šipoš, Nikolić Branko, Živić Miloš, Tomić Tanja, Lukić Dušan, Nedić Sreten, Gršić Dušica, Čekić Aleksandar.

Prof. Zoran Rakić se rado odaziva pozivima škola iz Valjeva, Smed. Palanke, Apatina i  Sarajeva gde svojim savetima i sugestijama pomaže kolegama.

Pored nastave harmonike kao glavnog predmeta predaje i kamernu muziku, čitanje s lista, metodiku i istoriju i teoriju izvođaštva na harmonici, harmoniku na magistarskim studijama, a angažovan je i kao komentor na multidisciplinarnim poslediplomskim studijama.

Ovde možete pogledati KOMPLETAN SPISAK OSVOJENIH NAGRADA (preuzmite word prilog)